Gyerekkoromban igen sokat ettem resztelt májat, rántott csirkemájat, zúzapörköltet időnként a kifőzdében szalontüdőt, pacalt stb.-t. Úgy tűnik ezek a régi jó magyar fogások nemhogy a vendéglátós vonalból koptak ki, de az otthoni konyhákból is. Sajnos. A miértjét nem tudom, hiszen egyszerű és finom ételekről van szó, amihez a hozzávalók, maguk a belsőségek rendkívül kedvező áron beszerezhetőek bármelyik hentesnél vagy a piacon. Talán valami huncut Norbi update-be nem férnek bele vagy valami csúf gasztroforradalom áldozati lettek, de nekem személy szerint hiányoznak. A múltkor eszméletem erre rá, amikor a Vásárcsarnokban 600Ft/kg-ért árulták a szebbnél szebb marhamájat és egyik belsőség sem érte el a 1000Ft/kg-os álomhatárt. Sült máj reggelire? Na ná, max nem kell hozzá egy fél kiló kenyeret bepusztítani, mint ahogy én sem tettem. 10 perc alatt kész van akár magában akár tojásrántottával is lehet csinálni, próbáljátok ki, isteni. Az elkészítésről sokat nem írnék, kb olyan nehézsége van, mint egy teát megfőzni :) (max. annyi jó tanács, hogy a májat nem szabad sózni sütés előtt/alatt csak a végén, így elkerülendő, hogy megkeményedjen)